Bezoek van Ferry
Bezoek van Ferry
Marrit: Duidelijk, begrijpelijk en leesbaar
/

Het is alweer een jaar geleden dat ik besloot om voor mezelf te beginnen. Nadat mijn contract bij KRO-NCRV in december 2020 niet verlengd werd en na drie vruchteloze maanden solliciteren leek me dit de beste oplossing. Nu, een jaar later dus, besef ik hoe blij ik ben met deze keuze en dat ik veel eerder voor mezelf had moeten beginnen.

“Ik heb een hele rare tussensprong gemaakt. Ik ben niet meteen vanaf de middelbare school met schrijven bezig gegaan. Ik wilde vroeger toen ik écht klein was nog dierenartsassistente worden, maar toen werd ik slechtziend en dacht ik: dat wordt ‘m niet 🤣.”

Eén van de mensen met wie ik tijdens de start van mijn bedrijf veel heb gesproken is Marrit Postma. Zij begon in 2016 haar eigen bedrijf Woordprikkels. Zij redigeert en corrigeert teksten zodat deze goed leesbaar zijn en een logische volgorde hebben. Daarnaast probeert zij andere ondernemers bewust te maken van digitale toegankelijkheid in de breedste zin van het woord.

Aan het begin van mijn avontuur als zzp’er heeft Marrit me er opnieuw van overtuigd hoe leuk en belangrijk het is om te schrijven, maar ze heeft me met haar eigen blogs ook inspiratie gegeven voor mijn eigen blogonderwerpen. Daarnaast heeft ze me laten inzien dat je als zelfstandig ondernemer ook idealen zoals digitale toegankelijkheid kan nastreven; misschien niet met geld, maar wel door met passie je klanten te overtuigen van de meerwaarde van zulke idealen.

Marrit heeft me in het begin geholpen met tips, adviezen en aanbevelingen. Zo heb ik een ontzettend fijne boekhouder gevonden en werken Marrit en ik inmiddels samen om jou de transcriptiebundel te kunnen bezorgen. Het werd daarom hoog tijd dat ik bij haar op bezoek ging, zodat jij haar ook beter kan leren kennen.

In deze podcastaflevering praten we over hoe Marrit altijd al een passie voor taal heeft gehad, hoe ze haar jeugd al lezend heeft doorgebracht en wat Marrit andere ondernemers graag zou willen leren en meegeven. Het is een gesprek over taal, verhalen, tegenslag, passies, bewustwording en overwinning.