Wrap-Up 2022: Verhalen met een gevoel

2022 is alweer voorbij. Net als vorig jaar deel ik graag de beste verhalen in podcasts die ik in het afgelopen jaar gehoord of zelf gemaakt heb. Ontbreken er verhalen? Voel je vrij ze me op te sturen. Het is altijd leuk om luistertips van anderen te krijgen!

Dit jaar luisterde ik naar veel podcasts waarbij gevoel of emotie een grote rol speelt. Van pure vrolijkheid tot ontroering en verdriet; het komt allemaal voorbij.

Liever meteen alles luisteren? Klik dan hier voor de playlist op Spotify.

Mijn moeder werd niet gehoord en ik werd niet gezien (Nederlands)

In het afgelopen jaar begon ik mijn eigen podcastserie ‘Ferry op bezoek’ waarbij ik sprak met mensen die mij inspireren of een mooi verhaal te vertellen hebben. Zo sprak ik ondermeer met Bouchra Talidi van Inclusioncy. Zij helpt mensen en bedrijven een meer inclusievere werkomgeving te creëren. Ze vertelde openhartig over haar leven, haar ervaringen en d’r grote inspiratiebron.

Deze aflevering klinkt heel intiem en Bouchra vertelt dingen waar ik mezelf in herken. Het gesprek met haar vond ik het mooiste van afgelopen jaar.

Bouchra: Mijn moeder werd niet gehoord en ik werd letterlijk niet gezien Bezoek van Ferry

Laat je inspireren door Bouchra's verhaal en ontdek hoe jij ook het stuur van je leven in eigen handen kunt nemen. Dit gesprek gaat over motivatie, de vrijheid van ondernemerschap en de kracht van waardering. Mis deze kans niet om verandering in jezelf teweeg te brengen en luister naar deze aflevering! Lees het hele achtergrondverhaal en download het transcript via: ferrybezoekt.nl/bouchra. Het maken van deze podcast kost veel tijd en moeite, maar ik doe het met plezier en jij mag er gratis bij zijn. Vind je deze podcast leuk? Laat dan een review achter en deel 'm in je netwerk. Of stop iets in mijn blauwe spaarvarken op ferrybezoekt.nl. Alvast enorm bedankt!

De podcastserie ‘Ferry op bezoek’ krijgt in 2023 een vervolg. Wil je niks missen? Abonneer dan op mijn nieuwsbrief.

Telefonische oplichters terug pakken (Engels)

Telefonische spam! Het gebeurt steeds vaker. Soms is het onschuldige reclame, maar steeds vaker is het pure oplichterij. Alex Goldman, van de podcast ‘Reply All’, doet iets waar velen van ons alleen maar van kunnen dromen. Hij stalkt de oplichters en hij reist zelfs af naar India om het complot rondom zijn telefonische oplichters te ontmantelen.

Het verhaal zit vol brutaliteit, humor, wraak, maar ook angst als Alex naar India gaat en de enorme omvang van deze oplichting duidelijk wordt.

Het verhaal is verdeeld over 2 afleveringen. Na drie jaar kwam er een onverwacht vervolg, wat het totaal aantal afleveringen op drie bracht. De eerste is hieronder via Spotify te beluisteren.

Helaas is de podcast ‘Reply All’ in de zomer van 2022 gestopt. Er zijn echter meer dan genoeg fantastische verhalen om terug te luisteren.

De verkeerde bank beroven (Engels)

Toen ik eerder dit jaar een eigen stalker had en daar met de support van mijn provider over aan het bellen was, vertelde ik de medewerker aan de andere kant van de lijn over het verhaal hierboven. Als antwoord kreeg ik onderstaande suggestie.

Jayson E. Street is een ethisch hacker. Een hacker die computers en bedrijven hackt om ze vervolgens op hun tekortkomingen in de beveiliging te wijzen en zonder buit weer te vertrekken. Hij krijgt hier goed voor betaald! Hij heeft echter één probleem: hij drinkt mega veel cola. En van te veel cola, moet je plassen. In onderstaand verhaal verteld Jayson hoe hij in één van deze situaties van hoge noot bijna de verkeerde bank beroofde voor een opdrachtgever, maar vooral: hoe dat verhaal afgelopen is!

Dit verhaal zit vol gepropt met eerlijke humor, spanning, koele onverschilligheid en een bak vol stress.

Marianne ontdekt audiodescriptie (Nederlands)

Aan het begin van het jaar maakte ik een reportage voor de podcast bij de campagne ‘Ik kijk mee met AD’. In deze podcastserie spraken we met makers, gebruikers en betrokkenen over wat audiodescriptie precies is, wat het je oplevert en hoe het wordt gemaakt.

In één van deze afleveringen sprak ik met Marianne. Zij is helemaal blind en had als 76-jarige mevrouw nog nooit een smartphone, deze heb je nodig voor audiodescriptie, in haar bezit gehad. In een 2-delige repo hielp ik haar voor het eerst op weg om zelf audiodescriptie te horen bij haar favoriete serie.

Deze reportage zit vol met oprechtheid, verwondering en ontroering. Het gebeurt niet vaak dat je als maker een actieve rol mag spelen in een item, maar in dit geval maakte het zo’n groot verschil! Luister hieronder zelf maar.

Jouw verhalen?

Heb jij nog mooie verhalen van afgelopen jaar die je graag wilt delen? Deel dan de link van de show en je motivatie hieronder. Ik ga sowieso luisteren en wie weet zie je hem terug in een volgende luistertip.