Bezoek van Ferry
Bezoek van Ferry
Bouchra: Mijn moeder werd niet gehoord en ik werd letterlijk niet gezien
/

Het voordeel van het zelfstandig ondernemerschap is dat ik zelf mijn kantoor kan inrichten zoals ik dat wil. Een goede stoel, muziekje op de achtergrond en heerlijke filterkoffie. (Ik zweer bij filterkoffie ­čśë). Daarmee heb ik het roer van mijn leven in eigen handen genomen. Iemand die dat ook gedaan heeft en als geen ander snapt hoe dat voelt is Bouchra Talidi.

“Ik vind dat iedereen het recht moet hebben om zichzelf te kunnen zijn, om gezien, gehoord en gewaardeerd te worden voor wie hij of zij is. We zijn allemaal waardevol.”

In loondienst, bij een werkgever op kantoor, liep ik regelmatig tegen dingen aan, zoals een koffiemachine die ik zelf niet kon bedienen tot een buitendeur die niet open ging omdat de computer dacht dat er twee personen voor stonden, terwijl ik in werkelijkheid in mijn eentje stond met mijn geleidehond. Na meerdere jaren praten en op zoek te zijn geweest naar begrip begon ik me erbij neer te leggen dat er nooit een oplossing zou komen voor al deze struggles. Het was rond deze tijd in 2018 dat Bouchra als inclusiemanager aan de slag ging bij het bedrijf waar ik op dat moment in dienst was.

Zij nam een heleboel frustraties bij mij weg door alleen al naar mij te luisteren en samen met mij op zoek te gaan naar oplossingen voor deze uitdagingen. Het voelde fijn om een paar van die uitdagingen los te kunnen laten, wetende dat iemand anders ermee bezig was, zodat ik me kon concentreren op de hoofdzaak van mijn aanwezigheid daar: werken.

Helaas brak de coronapandemie uit en werd mijn contract niet verlengd voor deze uitdagingen opgelost konden worden, maar het feit dat er iemand naar me luisterde en die me het gevoel gaf er niet alleen voor te staan maakte voor mij al het verschil.

In dit gesprek gaat het over Bouchra en waarom zij letterlijk niet gezien werd, zich niet gehoord voelde en hoe dat haar leven heeft bepaald voor zij het stuur van haar leven in eigen handen nam. Het is een persoonlijk gesprek over motivatie, de vrijheid van het ondernemerschap, waarderen en gewaardeerd worden en wat je kan doen om daar voor jezelf verandering in te brengen.